Ιστορικό


13 Μαρτίου 2012

Η Finitsi IMS παρευρέθηκε στην ενημερωτική εσπερίδα «ΝΕΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΣΤΑ ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑ», που πραγματοποιήθηκε από την TUV AUSTRIA HELLAS στο Ξενοδοχείο IMPERIAL CLASSICAL HOTEL στην Αθήνα.

25 Ιανουαρίου 2012

Η Finitsi IMS παρευρέθηκε sτην ενημερωτική εσπερίδα με θέμα: ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΤΥΠΩΝ BRC/ISSUE 6 & IFS/VERSION 6, που πραγματοποιήθηκε από την TUV AUSTRIA HELLAS στο Ξενοδοχείο IMPERIAL CLASSICAL HOTEL στην Αθήνα.

05 Δεκεμβρίου 2011

Στο πλαίσιο σχετικής Ενημερωτικής Εκστρατείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πραγματοποιήθηκε στις 5 Δεκεμβρίου 2011 στην Αθήνα σεμινάριο για τη σήμανση CE (Για να διαβάσετε το άρθρο, κάντε κλίκ στο link). Το πρόβλημα της σήμανσης CE στην πράξη (απαιτήσεις τεχνικής τεκμηρίωσης, σύνταξη τεχνικού φακέλου) ανέπτυξε η κα Σταματία Ι. Φοινίτση.

10 Ιουλίου 2011

Η Finitsi IMS παρευρέθηκε σε εκδήλωση της Eurocharity για την παρουσίαση του λευκώματος «EuroCharity Yearbook 2010: The Future of Responsible Investing», στην ιστορική αίθουσα του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

10 Φεβρουαρίου 2009

Με συμμετοχή των μελών της Worldwide Industrial and Marine Association (W.I.M.A.) πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της WIMA στα γραφεία του σωματείου.

Δεκέμβριος 2008

Η κα Σταματία Ι. Φοινίτση εκλέγεται στο Δ.Σ. της Worldwide Industrial and Marine Association (W.I.M.A.) ως Έφορος Δημοσίων Σχέσεων.

17 & 18 Οκτωβρίου 2008

Η Finitsi IMS παρευρέθηκε στο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης με θέμα: «Η σύμπραξη των Εταιρειών και των ΜΚΟ για την Κοινωνική και Περιβαλλοντική Ευθύνη», το οποίο διεξήχθη στο Ξενοδοχείο ΣΤΡΑΤΟΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ, στην Αθήνα.

28 Μαϊου 2008

Την ίδρυση του Ελληνικού Δικτύου Global Compact (Οικουμενικό Σύμφωνο) για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη ανακοίνωσαν ο Επικεφαλής του Global Compact Networks & Global Compact Partnerships κ. Soren Petersen, ο Επικεφαλής του UNDP Programme Management Office στην Αθήνα κ. Giuseppe Belsito και ο Πρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη κ. Νίκος Αναλυτής, σε εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στις 28 Μαΐου στο ξενοδοχείο Caravel. Κεντρικοί ομιλητές της διοργάνωσης ήταν ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργος Αλογοσκούφης και η Αντιδήμαρχος του Δήμου Αθηναίων κα Αλεξία Έβερτ.

Κατά την εκδήλωση, ανώτατα στελέχη 50 επιχειρήσεων επέδωσαν επιστολή στον κ. Soren Petersen με την οποία, δεσμεύονται να τηρούν τις δέκα αρχές του Global Compact, κατά την παραγωγική διαδικασία και τις συναλλαγές τους.

Η Finitsi IMS παρευρέθηκε στην εκδήλωση ως μέλος του Ελληνικού Δικτύου Global Compact (Οικουμενικό Σύμφωνο) για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη.

28 Μαϊου 2008

Η Money Conferences, η EuroCharity και το Centre for Sustainability and Excellence (CSE), διοργάνωσαν στις 28 Μαΐου 2008, στο Ξενοδοχείο Hilton Αθηνών το δεύτερο συνέδριο CEO & CSR, με τίτλο «Επαναπροσδιορίζοντας τον τρόπο με τον οποίο επιχειρούμε». Το συγκεκριμένο συνέδριο ήταν το πρώτο Κλιματικά Ουδέτερο Συνέδριο ΕΚΕ (Εταιρεία Κοινωνικής Ευθύνης) στην Ελλάδα και παρουσιάσθηκε η πρωτοποριακή φιλοσοφία «Cradle-to-Cradle».

Το CEO & CSR 2008 ήταν το πρώτο Κλιματικά Ουδέτερο Συνέδριο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στην Ελλάδα, πιστοποιημένο από τον οργανισμό myclimate.

Το πρόγραμμα του συνεδρίου περιελάμβανε τέσσερις ενότητες, με τους εξής θεματικούς άξονες:Εισαγωγή στην έννοια «Cradle-to-Cradle», Πράσινες Χρηματοδοτήσεις & Κοινωνικά Υπεύθυνες Επενδύσεις (SRI), Οικολογική Δόμηση και Λύσεις για την Κλιματική Αλλαγή.

Το συνέδριο ολοκληρώθηκε με την τελετή απονομής των «Βραβείων CEO & CSR 2008».

15 Απριλίου 2008

To τεύχος Απριλίου 2008, του περιοδικού ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΙΣΧΥΟΣ, φιλοξενεί συνέντευξη της κας Σταματίας Ι. Φοινίτση.

Για να διαβάσετε τις 3 σελίδες της συνέντευξης, κάντε κλίκ στα link: Σελίδα 1, σελίδα 2, σελίδα 3.

Καλοκαίρι 2007

Άρθρο της Σταματίας Ι. Φοινίτση «Looking for the key to success», περιοδικό NAFTILIAKI.

Για να διαβάσετε τις 2 σελίδες του άρθρου, κάντε κλίκ στα link: Σελίδα 1, σελίδα 2.

15 Ιουνίου 2007

H Finitsi IMS έχοντας ως στόχο τη σωστή λειτουργία της σε αρμονία με την κοινωνία, αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στα θέματα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.  Η εταιρεία διεκπεραιώνει τις δραστηριότητές της κατά τέτοιο τρόπο ώστε να εξασφαλίζει την προστασία του περιβάλλοντος και να προωθεί την κοινωνική ευθύνη.

Η εταιρεία αποτελεί ήδη ενεργό μέλος της ΜΟm (Εταιρεία για τη Μελέτη και Προστασία της Μεσογειακής Φώκιας), έχει προχωρήσει στη διαδικασία συμμετοχής της στη HELMEPA (Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος), ενώ σχεδιάζει στο εγγύς μέλλον να συμβάλλει ενεργά και σε άλλους παρόμοιους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς.

14 Ιουνίου 2007

H Finitsi IMS συμμετείχε στο 7ο Ναυτιλιακό Συνέδριο “Navigator 2007”, ως επίσημος χορηγός, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 6 Ιουνίου στο Athens Golf Club στη Γλυφάδα.

Στο Συνέδριο παρευρέθηκαν περίπου 300 επίλεκτα μέλη της Ελληνικής και Παγκόσμιας   Ναυτιλιακής Κοινότητας.

Το Συνέδριο, που διοργανώθηκε και φέτος υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας σε συνεργασία με το Τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, είχε για έβδομη συνεχή χρονιά μεγάλη ανταπόκριση και επιτυχία.

22 Φεβρουαρίου 2007

H Finitsi IMS συμμετέχει στο 7ο Ναυτιλιακό Συνέδριο «NAVIGATOR 2007» ως χορηγός, το οποίο θα πραγματοποιηθεί 6 Ιουνίου 2007 στο Athens Golf Club στη Γλυφάδα.

Εκτός από τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα του συνεδρίου, μέσα σε μία μέρα δίνεται η δυνατότητα στο να γνωριστούν ναυτιλιακοί παράγοντες από όλο τον κόσμο προσδοκώντας σε μελλοντικές συνεργασίες και φιλίες και την αύξηση πελατολογίου.

Τα συνέδρια της «NAVIGATOR» διοργανώνονται με μεγάλη επιτυχία από το 2001 υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και με τη συνεργασία του τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Συμμετέχοντες στο Συνέδριο είναι 300 περίπου επίλεκτα μέλη της Ελληνικής Ναυτιλιακής Κοινότητας.

7 Ιουλίου 2006

Στο πλαίσιο των προβλεπόμενων δραστηριοτήτων της συνεργασίας μεταξύ της Ένωσης των Γερμανικών Επιμελητηρίων Εμπορίου και Βιομηχανίας και της Ένωσης των Βαλκανικών Επιμελητηρίων, το Γραφείο Σύνδεσης των DIHK και ABC ανέθεσε στην Finitsi IMS την υλοποίηση σεμιναρίων για το EMAS το ISO 14001:2004, το ISO 22000:2005, το HACCP, το CE Marking, καθώς και τη διεξαγωγή αντίστοιχων αναλυτικών ασκήσεων στις 5 και 6 Ιουλίου 2006 στο Επιμελητήριο της Κέρκυρας. Το σεμινάριο στέφθηκε με επιτυχία.

10 Μαΐου 2006

Εκπρόσωποι από το βιομηχανικό και ναυτιλιακό κλάδο παρευρέθησαν στα εγκαίνια της εταιρείας μας που πραγματοποιήθηκαν στις 10 Μαϊου 2006 στο Divani Apollon Palace & Spa.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς, η κα Σταματία Ι. Φοινίτση, ψυχή και ιθύνων νους της εταιρείας, τόνισε μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:

«Οι υπηρεσίες που προσφέρει η εταιρεία μας δεν αποτελούν μια καινοτομία στην αγορά. Αυτό που διαφέρει όμως είναι η πολιτική μας και πώς αυτή εφαρμόζεται για να βοηθούμε δραστικά και όχι απλά συμβουλευτικά όσους ανατρέχουν στις υπηρεσίες μας, αντιμετωπίζοντάς τους ως συνεργάτες πρώτα και όχι ως πελάτες. Δεν αποσκοπούμε στο κέρδος, αυτό αποτελεί το κίνητρο. Σκοπός μας είναι η δημιουργία σταθερών σχέσεων βασιζόμενων στο σεβασμό και την αλληλοεκτίμηση. Να τονίσουμε πως είμαστε εδώ για να στηριχτούν όσοι εκφράζουν τέτοια ανάγκη και να διασφαλιστεί η πεποίθησή τους πως θα ικανοποιήσουμε τις απαιτήσεις τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.»